Lela

Alla inlägg under augusti 2008

Av Angelica - 25 augusti 2008 19:50

Idag fick Tomas och jag hembesök, något oväntat men det var rätt trevligt. Tomas hade precis kommit hem med middag (ingen matlagardag idag, alls) nästan ätit färdigt när det ringer på dörren. Bägge två sitter som ett frågetecken...Vem i hela friden kan det vara?

Det var en försäljare. Fast en trevlig försäljare, fanns faktiskt såna oxå. Han kom från ett bokförlag som heter Bertmarks och sålde årsböcker. Samma bolag som gett boken aktuellt från typ 50-talet och framåt. Boken han sålde nu är en form av uppslagsverk fast med händelser förknippat till olika år. Började tryckas 2005. Kanonfin bok, satt och bläddrade lite i den under tiden han pratade om den. Aha - modern kunskap för alla 2007 heter den. Massa onödigt och nödvändigt vetande i den. Men dyr...en bok kostar strax över 800:- Men visst den kommer bara ut en gång om året så egentligen blir det kanske inte så mycket pengar. Som ni kanske förstår hade vi svårt att låta bli så nu står vi som prenumeranter i 5 år framåt. Första boken fick vi redan idag. Så den blir det till att bläddra i ikväll skulle jag tro. Se hur mycket man kommer ihåg;)


Förövrigt har det inte varit en kul dag idag. Haft sån grym huvudvärk hela dagen, började redan igår kväll. Slutade jobbet vid ett och åkte raka vägen hem och somnade i soffan. Känns lite bättre nu men det gnager fortfarande lite innanför pannbenet. Det riktigt trista är att Malin hörde av sig idag och frågade om jag ville ta en runda på stan tillsammans med henne. Men det fanns inte en chans att jag skulle orka med det tyvärr. Bara hoppas  på att vi lyckas hitta en annan dag att träffas på innan hon åker ner till Saudi igen. Vill inte gå miste om att träffa henne.


/Angelica

Av Angelica - 24 augusti 2008 18:48


Angelicas personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.


Karriärer som skulle kunna passa Angelica:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger

Av Angelica - 23 augusti 2008 01:23

Ikväll har det varit spelkväll med Tomas och Lovisa. lovisa och jag började med att spela vänd tia medans Tomas spela poker. Sen satte vi oss och körde en omgång monopol. Sjukt kul, riktigt längesen man spelade det. Fick ett i julklapp för typ 2 år sedan men bara spelat den någon enstaka gång. Fast jag fick inte vara med och ha kul så länge, Tomas gjorde mig bankrutt ganska så fort;) Fast det var kul ändå. Synd bara att monopol inte är ett spel som är gjort för bara två spelare, tråkigt, annars shade han haft en revansch match att se framemot nu inatt=)


vi har bestämt oss för att sitta uppe och invänta pingismatchen i OS som sänds klockan 4 nämligen. Tomas har spelat pingis själv och ville gärna se den så då är det bara till att ställa upp och hålla sällskap;) Tycker att det är ganska kul själv oxå. Eftersom vi inte jobbar någon av oss imorn så gör det inte så mycket att vi sitter uppe och ugglar. Frågan är mest vad vi ska göra nu i underhållningssyfte för att inte somna, film är ingen bra idé. Då somnar jag som en stock skulle jag tro;)


Går det vägen för svensken kommer det ett glädjeinlägg här på tidig morgonkvist;) Vi håller tummarna tillsammans med många andra svenskar. En undersökning på Aftonbladet visar att ca 7000 av 14000 svarande tänket sitta uppe inatt och titta så vi har gott sällskap!!


/Angelica

Av Angelica - 22 augusti 2008 12:53

av dessa underbara bilder på katten hemma. Hon är normalt sett en ganska feg katt som till mattes stora förtjusning mest håller sig på tomten. Men idag hände något, vet inte om hon fick mod när jag var med henne ute. Helt plötsligt spatserar hon iväg ut från garageuppfarten rätt över gatan och bort mot grannarna. Sen stsnnar hon, vänder och börjar tokkela med grannens staket!! Gud vad söt hon var=) Troligen var det nog någon stilig hankatt som hade varit där och kissat lite för hon blev som galen. Länge höll hon på att stryka sig mot staketet och asfalten. Spelade ingen roll hur mycket jag pratade med henne eller gick in, hon helt enkelt nonchalerade mig fullständigt. Var ju bara tvungen att hämta kameran och föreviga detta;)

Sen bröts fötrollningen av en moped som körde förbi, helt plötsligt blev hon som vanlig igen och fick väldigt bråttom in när hon kom på sig själv med att vara ute på osäker mark=)

Av Angelica - 20 augusti 2008 21:46

Idag char varit en riktigt fixar dona dag här hemma. Men så fint det blev när det var färdigt, jag är så nöjd. Och tack Lovisa för hjälpen;)

Sov länge, var skönt att få sova ut på riktigt, är en människa som kräver mycket sömn. Stackars Tomas hade nog oxå velat sova ut på riktigt, jag har tydligen snarkat ganska mycket inatt;) Jag tror inte riktigt på det, har inte hört det själv. Efter att ha ätit frukost i lugn och ro och gjort mig iordning så åkte jag in och hämtade Lovisa för en liten shoppingrunda. Och lite shoppat blev det. Nya växter, blomkrukor utomhus och lampor till trädgården. Så fint det blev efter allt var färdigt och ställt på plats, är så nöjd=) Tomas har inte varit ute och tittat på det ännu men jag hoppas att han oxå är nöjd, tror nog att han blir det. Framförallt är jag supernöjd med lamporna längs med stengången, det blev riktigt riktigt bra. Tyvärr är inte bilderna rättvisa, min kamera är inte den bäst fungerande i mörker.


Tomas kom hem med presenter till mig igår=) Glad blev jag vill jag lova! 10 st vackra vita rosor pryder numera vårt kök och på mina fötter sitter ett par läckra stövleter=) Detta för inget speciellt alls, han tyckte bara att jag skulle ha det. Tack mitt hjärta, jag blev jätteglad!=)


Allt som allt har det varit en bra dag idag. Kreativ och resultaten blev bra, skönt med sådana dagar.


Tittade färdigt på House M.D säsong 4 igår. Gud vad jag grät, ska inte avslöja vad som händer för er som följer serien på hederligt vis men de två sista avsnitten gjorde iaf mig väldigt gråtmild. Tomas erkände att de var sorgliga även om han inte fällde några tårar och troligen tyckte jag var lite löjlig;) Men mina nerver stillades lite när jag fick reda på idag att det faktiskt blir en 5:e säsong, börjar sändas i USA i mitten av september tror jag det var. Längtar redan.


Imorgon väntar ett par timmars jobb igen. Stänger imorn kväll, känns skumt att inte börja förrän klockan 15 men så är det att vara halvtidsjukskriven...


/Angelica

Av Angelica - 18 augusti 2008 16:04

Ögnade igenom reklamen nu när jag kom hem, där i låg ett blad från cirkus Maximus tror jag det var. Där i skyltar de ganska stort med att Maja Gullstrand fanns med i deras reportuar detta året. Hon som är så känd från Fame Factory ni vet;) Jag minns henne, tyckte om hennes väldigt säregna röst men frågan är hur många andra som gör.... Alltså det måste vara runt 6 år sedan eller nåt hon var med där. Blev så full i skratt, är det verkligen meriterande att som sångartist vara med på en cirkus? Tror ju inte att det var det hon drömde om som liten med hopprepet i handen mimandes framför spegeln till någon ABBA-låt eller nåt. Och hur kommer man som cirkusansvarig på att just hon skulle vara passande för deras cirkus?  Nej jag tror verkligen inte att det var det hon drömde om...


Går inge bra för Sverige idag. Kallur sprang rätt in i första häcken, Musse kom "bara" 6:a och vi får bara fler och fler fel i laghoppningen. Attans oxå!!


Just det, varit hos doktorn idag igen. 50% fram tom 18 oktober blev det denna gången. Trodde att jag skulle upp på 75% men så blev det inte. Men det är bara att kämpa på.


/Angelica

Av Angelica - 17 augusti 2008 18:43

Äntligen hemma igen efter en weekend i Malmö. Eller äntligen och äntligen..varit kul att vara iväg men det är alltid skönt att komma hem igen. Hann inte komma innanför dörren innan jag började bädda rent sängen och köra igång tvättmaskinen. Ganska typiskt mig dessvärre tror jag;)


Dagen i Malmö var mycket trevlig även om våra planer gick lite oväntat i stöpet. Hade ju planerat att besöka chokladmuseet som låg precis vid vårat hotell, går dit och ska precis ta tag i dörren och kliva in och mötas av den gudomliga lukten av choklad när vi tittar på lappen som sitter på dörren. "Stängt pga av sjukdom. Öppnar åter 18/8-08" Jaha, det var det det...Attans oxå men inte mycket att göra åt det. Kan ju inte gärna ringa dem och kräva att de ska komma dit och öppna dörren bara för oss. Var bara till att knata vidare ut på stan och möta Malmödagarna. Fullt med folk i hela stan, massa marknader, konserter och upptåg. Så vi fick oss en härlig dag iaf trots missöde med museebesök. Så nu har vi sett bröderna Rongerdal igen, Sanna Nielsen, Kurt Nielsen, E-type och en lockig(?!) idol-Ola. Han såg rent ut sagt inte klok ut kan vi hälsa, Tomas och jag bara tittade på varan när han kom ut på scen och skrattade.

Senare på kvällen gjorde vi ett snabbt besök hemma hos Tomas gamla kompis Chrsitian som bor i Malmö. Han och en kompis satt och förfestade lite så det blev lite snackat och de rekomenderade en bra restaurang åt oss att äta middag på. Sen skildes vi åt, de för att fortsätta festa och vi för att äta en god middag på Elysse tror jag det hette. Väldigt god fläskfile Oscar hade de iaf=)


Hotellet var ett speciellt hotell. Ett litet rum utan fönster, dusch och toalett var det ända vi visste. Bokade det för att det var billigt, 585kr, eftersom vi bara skulle stanna en natt. Men vi blev grymt imponerade bägge två av hur fräscht det var. Visst man saknar toalett på rummet, men det funkar när det bara är för ett par timmar så. Men det var ljust, trots avsaknaden av fönster, fräscht och bekvämt. Kan rekomenderas om man bara vill ha någonstans att sova för en billig penning, vi blev definitvt inte besvikna.


Söndagen vigdes åt butikbesök. Jysk, Elgiganten, IKEA osv. Var inne i en av de värsta Jyskbutikerna jag någonsin besökt. Det var helt galet... När jag tycker vår butik är i kaos så är den fortfarande i oehört gott skick jämfört med detta. Tyvärr kändes det inte som att det var en engångs företelse... Det är när man kommer in i butiker som den som man förstår hur folk får en dålig uppfattning om våra butiker runt om i Sverige.


Imorgon väntar läkarbesök för att avgöra om jag ska tillbaka på heltid eller jobba 75% ett tag framöver. Får se vad min läkare säger men min gissning är att det blir 75% en månad eller två. Är så det brukar bli efter att jag gått hemma ett tag.


Nu har det blivit massa skrivet, men det är massa att berätta ju;) Nu blir det soffan för resten av kvällen. Ska utrusta mig med en flugsmälla i vardera hand och vifta hejvilt runt omkring mig för att slå ihjäl de envisa jävlarna rent ut sagt. Blir vansinnig, då är det ändå inte mer än 2-3st;)


/Angelica

Av Angelica - 15 augusti 2008 11:45

Detta lät verkligen som något för mig, nu är det bara till att hoppas. Mycket mer än så kan jag inte göra, ödet ligger i andras händer. Men det verkade vara en positiv stämning, det bådar ju lite gott för framtiden iaf. Hade varit så kul! Time will tell...


Ska åka och jobba om ett par timmar. Jobbar mellan 14-18 idag, dryg tid. Mitt på dagen så... Hade gärna sluppit idag, inte för att jobbet är tråkigt eller drygt utan helt enkelt för att jag inte har någon lust. Men det är bara att ta sig i kragen och åka dit och göra vad man ska. Är ju hemma ganska snabbt igen. Ska vi vara ärliga och det ska man ju vara så har jag redan jobbat lite idag. Var och hälsade på Lovisa på hennes jobb idag då frysvaror kom till butiken där hon jobbar. Så snäll som man är hjälpte jag till lite för att få in allt innan det smälte undan. Så rent tekniskt kan man säga att jag redan gjort mitt idag även om det bara var en kvart eller nåt;)


Hörde ryktesvägen att svenska damerna vunnit över Tyskland i handbollen, hoppas det stämmer! 


/Angelica

Senaste inläggen

Kategorier

Nagelbloggar

Bloggar

Sök i bloggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards