Lela

Alla inlägg under augusti 2011

Av Angelica - 17 augusti 2011 16:09

William har ju det senaste börjat ta sina första stapplande steg här i livet.

Men det har varit svårt att locka några steg ur honom på hemmaplan där vi har riktig chans att öva, sätter sig mest på rumpan och tittande oförstående på mig och Tomas som ställer honom upp igen vilt viftandes med en leksak eller snutte någon halvmeter ifrån honom. 

Men igår var Selma här hela kvällen och hon inte bara går utan springer omkring. Och det gjorde tydligen susen, han studerade henne nogrannt för att sedan ställa sig upp och helt på eget bevåg knata iväg några meter! Utan vare sig leksak eller snutte dinglandes framför honom. Så nu ska det övas för vad fötterna håller. Han tycker ju det är så roligt när han väl går, skrattar och flinar med hela ansiktet. Förmodligen stolt över sig själv.


Lyckades efter lite trixande fånga honom på film idag, ursäkta den skakiga kamermannen bara;)



 


Innan vi började med dagens lära-sig-gå-lektioner spenderade vi en dryg timme borta i lekparken. Smidigt med lekpark ca 50 meter bort, ungen på armen, spannen i handen och sen är man där. Vad som däremot slog mig när vi var på väg hem är hur skitiga barnen blir efter att ha lekt i sandlådan!! Tveksamt om jag kommer få de byxorna rena igen... Tips på bra sandlådakläder någon? Eller är det galonställ som gäller för att skydda kläderna? 

Förutom de otroligt skitiga kläderna (som inte William verkade bry sig någe nämnvärt om) så var det en kul timme. Inte varit borta i lekparken någon längre stund innan, har inte kännts som att han fått så mycket ut av det förrän nu. Men det kommer nog bli fler besök så snart jag löst klädproblematiken.


/Lela

Av Angelica - 17 augusti 2011 15:50

Igår var Cim med familj här. Papporna och barnen lekte och vi satt vid köksbordet och fixade naglar. Trevligt=)


Då Cim inte vanligtvis bär nagellack i färg så gick vi ut lite försiktigt och valde ett ganska diskret lack med lite lagom mycket dekor till. Fick chans att öva mig på Konadstämplingen, bättre, snyggare och smidigare för var gång. 

Någon gång sent på kvällen åkte de hem med en fortfarande vaken liten tös, hoppas och tror hon somnade gott i bilen så som hon hållt igång. William sa upp sig och deckade vid 21, då orkade inte han längre.


 



 


Cim sa att hennes naglar är ganska mjuka och sköra så vi började med ett lager Sally-Hansen Instant nail som är ett underlack med stärkande effekt, sen tre lager Dust & Diamonds från H&M, svart Konadtryck i form av små söta hjärtan och avslutande ett lager med Seche Vite. 

Hon verkade nöjd över det färdiga resultatet och jag är glad över att ha fått lite extra träning.


/Lela

H&M · Konad · Naglar · Nailart
Av Angelica - 15 augusti 2011 20:39

Det var egentligen tänkt att ha denna designen men tålamodet för att få det som jag ville ha det tog slut och det fick helt enkelt bli något enklare. Men för den sakens skull inte sämre. 


Hittade ett Dependlack i lådan som jag inte visste att jag hade och testade. Blev mycket förtjust i färgen, lite höstig men vad gör väl det när löven börjar bli gula och falla utanför fönstrerna?


  Formen på naglarna blev skum på bilderna. 

Har inte så breda, "platta" naglar.


   Jag som tyckte jag var noga med att ta bort överflödigt lack...

Macroobjektiv plockar fram sånt man inte ser med blotta ögat:-(


Depend 203 som bas och Konadtryck med Depend 223. 223 var alldeles utmärkt att trycka Konad med, en lite tjockare, krämigare konsistens. Det blåa Depend 228 har ungefär samma konsistens fast med små glitterkorn i så min gissning att det skulle gå att trycka med borde vara rätt. 

Och ett lager Seche Vite som överlack. 


Har inte fått 100% kläm på trycken, framförallt placeringen av dem. Har målat över och gjort om ett par gånger;) Men snart så!!

Tycker själv att det blev bra resultat även om jag inte är ritkigt nöjd med placeringen av vissa stjärnor. Men tänk stjärnorna i silver uppå på ett matt svart lack eller ett midnattsblått, riktiga nyårsnaglar!!


/Lela

Av Angelica - 13 augusti 2011 21:01

Åtta timmar inne i stan ger en ganska lång skörd-lista.


  • Justering av glasögon som inte satt riktigt bra, sitter fortfarande inte riktigt bra märkte jag efter ungefär timme två på stan och optikern stängt.
  • Fika med en ytterst pratglad William.
  • Närkontakt av tredje graden mellan Williams näsrygg och en trästege.
  • En lätt förvirrad timme på tivoli med två tjejer med beslutsångest. Men när de väl bestämt sig var det två lyckliga tjejer=)
  • Middag i ett tält med slagsmål som middagsunderhållning. 
  • Två plasthammare som förvandlat vårt hus till en icke så väldoftand plastfabrik.
  • En nyckelpigeballong.
  • En glasskopa och två MP3-armband med Telenorlogga.
  • Tre kilo noguat till ett bra pris och en extra liten goodie-bag till Tomas.
  • Ett stycke byxlös son. 
  • En utmattad med glad och nöjd familj.

Tänk så mycket spännade en åtta timmars dag inne i stan har att bjuda på när man bara går omkring och är.


/Lela


Av Angelica - 13 augusti 2011 20:54

Fick en utmaning till mig på Facebook av en vän till oss men ansåg inte riktigt att den passade mig och mina naglar så jag hade min syster till att ställa upp som modell. 


   Linns spöknaglar



 


Att måla systers naglar är inte helt lätt då jag misstänker att hon inte är så rädd om sina naglar och dessutom har en märklig föreställning om att naglar är mat. Gjorde inget underarbete utan målade med lacken direkt på, hade troligen blivit ett lite snyggare och jämnare resultat med lite baslack först. 


Men det var roligt att testa något annorlunda, helt klart=) Och syster verkade ganska nöjd hon också, studerade dem noga under kvällen.


/Lela

Av Angelica - 9 augusti 2011 22:47

Idag kom mina efterlängtade från Konad i brevlådan och jag var givetvis tvungen att testa med en gång. Det är så kul!! Man kan göra hur mycket spännande saker som helst med alla olika motiv som finns, bara fantasin sätter gränser=)

Ett mer utförligt inlägg om Konad kommer för de som är intresserade. 


Jag är ingen superhejare på detta än, har ju precis börjat men det känns som att man kommer att lära sig bemästra det ganska fort. 


 


 

Kan se att jag inte fått med mig riktigt hela trycket på vissa ställen men visst blev det snyggt ändå?


Underlacket är Sally Hansen top and base coat, lacken depend nummer 228 (vilket jag tror skulle kunna vara ett bra lack att stämpla med, tjock konsistens) i två lager. Konadstämpling med konads speciallack i vitt toppat med Seche Vite Dry Fast Top Coat. 


Jag vill stämpla massor hela tiden, vill bli riktigt duktig på detta för det var kul och resultatet blir så häftigt!!

Någon/några som känner sig sugna på att agera försökskaniner?


/Lela

Av Angelica - 8 augusti 2011 20:59

Idag blev det vardag igen, Tomas började jobba och jag blev själv hemma med William igen. Efter en lite väl lång sovmorgon tog vi tag i dagen genom att börja storstäda tillsammans. Putsa fönster, dammtorka, skura lister, you name it. 

Fungerar riktigt bra att städa tillsammans med William så länge han är på gott humör, han hänger gärna efter och inspekterar vad jag sysslar med och hjälper till på sitt alldeles egna lilla vis. Typ slänger ut strumpor från lådan när jag precis plockat in alla kläder i garderoben;) Enda riktigt knepiga att göra tillsammans med honom så är det att städa toaletten, men det fungera det också med lite envishet och uppfiningsrikedom.


   Inspekterar mammas jobb vid TV:n, passar på att hoppa lite i 

soffan samtidigt.


Igår blev hans hemmabyggda leklåda äntligen klar. Snickrad och målad efter konstens alla regler. En sak är säker, den bör hålla ett par år framöver. 


 

Vad vi inte hade tänkt på när vi räknade ut måtten på lådan var hur lång William är. Glad i hågen rullade jag in lådan med en spänd och förväntansfull William i, fyllde med leksaker och ställde honom framför den. Den är för hög!! Han når ju inte ner för att kunna ta sina saker, jätteschysst av mamma och pappa att bygga en leksakslåda som man inte kan leka med. 

Så det blev till att montera bort hjulen och sätta möbeltassar istället. Han når fortfarande inte riktigt ner till botten på den men betydligt mer än innan när hjulen satt på. Och han kommer ju att bli längre, spännande överraskning för honom när han blir tillräckligt lång att kunna hitta det som ligger på botten;)


/Lela

Av Angelica - 8 augusti 2011 20:28

 

En av de efterlängtade exprimenten, grått i två olika nyanser. Tycker själv att det blev riktigt snyggt OM man bortser från att det grå lacket hade börjat må lite dåligt i sin låda och blivit väldigt segt. Därav det lite gropiga resultatet. Men detta kommer testas igen men med ett bättre mående lack.


Hur får man det då så här? Jo man målar med det lacket man vill ha, i mitt fall Isadora perfect nail nummer 65, Smokey Grey över hela nageln i två lager. När det torkat så målar man på China Glaze Matte Magic på den delen av nageln man vill göra matt. Går att använda på vilket lack man vill, ett enkelt sätt att piffa upp sitt favoritlack kanske?

Till randen använde jag ett djuprosa lack utan märke och målade med en tunn extern pensel.


Nackdel med att använda China Glaze Matte Magic är att man inte kan stryka på ett vanligt skyddande överlack för då försvinner effekten. Så efter min storstädning här hemma idag så har det redan börjat flaga=( Men jag får ju å andra sidan bara en möjlighet att testa på något nytt lite fortare.


/Lela

Senaste inläggen

Kategorier

Nagelbloggar

Bloggar

Sök i bloggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards